Bouwen op een droomplek

Magazine cover

Nieuwbouw in ruil voor veestal

BOB HUTTEN
Cateraar

BOB HUTTEN
Cateraar

CORNÉ OOMS
Aspergeteler

CORNÉ OOMS
Aspergeteler

GEERT BRAKS
Restauranthouder

GEERT BRAKS
Restauranthouder

Terug

Terug

‘Asperge is een belevingsproduct’

Lees meer

‘Asperge is een belevingsproduct’

Lees meer

Brabant staat al decennia bekend als een
Bourgondische provincie. Waar het niet alleen
goed wonen, werken en recreëren is, maar
waar ook goed wordt gegeten en gedronken.
En dat eten en drinken wordt in Brabant op
grote schaal zelf gemaakt. En ook nog eens
op hoge kwaliteit, met een behoorlijke scheut
innovatie.

Verduurzamen foodsector
Vandaar de blijdschap dat Brabant is
uitgeroepen tot Europese Regio van de
Gastronomie 2018. We kunnen daarmee die
kwaliteit laten zien, meer bezoekers naar
Brabant trekken en helpen de foodsector
verder te verduurzamen. Doelgroepen zijn de
foodbedrijven, de bewoners en de bezoekers.
Zowel nationaal als internationaal.

Brabant
Bourgondisch

‘Kwaliteit
laten zien

Corné Ooms


Terug

Terug

Gastronomie

Lees meer

Lees meer

gastronomie in Brabant
zijn toegankelijkheid,
kwaliteit en innovatie.
Brabant Magazine
sprak met 3 innovatieve
smaakmakers.

Brabant is in juni
(samen met Galway in
Ierland) uitgeroepen
tot Europese Regio van
de Gastronomie 2018.
Trefwoorden van de

GASTRONOMIE IN BRABANT

Innovatieve

Het bedrijf, onder leiding van Bob Hutten, heeft sinds
maart van dit jaar een Verspillingsfabriek. Daar wordt
vers eten gemaakt van producten die anderen in
grote hoeveelheden weggooien of overhouden. Een
hamburgerketen bijvoorbeeld die de kopjes en kontjes
van een tomaat per duizenden kilo’s weggooit. “Onze
Verspillingsfabriek maakt daarvan verse passata”, aldus
Hutten. “Thuis kun je er dan tomatensoep van maken of
een tomatensaus voor op de pizza of in de pasta.”

Over de datum
Ook voedsel dat over de datum is (maar nog wel
bruikbaar), doorgedraaid op de veiling of krom als
het recht moet zijn (komkommers) verwerken ze bij
de Verspillingsfabriek maar al te graag. “Want wij
Nederlanders gooien 50 kilo per jaar per persoon weg.”

Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijk voor
cateringbedrijf Hutten in Veghel.

Cateringbedrijf start
Verspillingsfabriek

Meer weten?

0

Bekijk het bidbook

Meer weten?

Bekijk het bidbook

1

x

x

De asperges zijn in februari dit jaar Europees erkend als
streekproduct onder de naam Brabantse Wal Asperge.
“Die erkenning betekent voor ons en voor onze klanten
een garantie voor onze kwaliteit”, zegt Ooms. “Dat
vinden wij belangrijk, want wij verkopen het grootste
deel van onze asperges aan huis en niet alles via de
handel. Op die manier kweken wij vertrouwen bij onze
klanten en borgen wij die basis.”

Geen bulkproduct
Uit blindproeven met wijnkenners is gebleken dat
de asperges van Corné Ooms iets zilter zijn dan
andere asperges. “Het smaakverschil proef je, al
zijn ze daarmee niet per se beter. De asperge is een
belevingsproduct. Wij willen onderscheid aanbrengen en
geen universeel bulkproduct leveren.”

Corné Ooms (r) is aspergeteler in Ossendrecht en
lid van de telersvereniging Brabantse Wal Asperges.

Asperge is een
belevingsproduct

Meer weten?

0

Bekijk het bidbook

Meer weten?

Bekijk het bidbook

1

x

x

“Wij willen gewoon laten zien dat het kan. Ruim 80%
van onze kaart komt van streekproducenten binnen een
straal van 50 kilometer van ons streekrestaurant. Oké,
cola en koffie uit Brabant zal niet gaan. Maar je staat er
versteld van hoeveel je wel in Brabant kunt krijgen. We
hebben de keuze uit 3 soorten rundvlees en 3 soorten
varkensvlees, meerval uit Oirschot, paling uit Helmond,
slakken uit Reusel. Geen enkel probleem.”

Lokale economie
En het voordeel? “Wij kennen de mensen achter het
product”, aldus Braks. “Dus áls er al eens iets mis
is met een levering, dan kunnen we het daar met de
leverancier gewoon over hebben. Bovendien steunen
we de lokale economie en voorkomen we gesleep met
voedsel.”

Voor restauranthouder Geert Braks in Bergeijk
is het werken met streekproducten eigenlijk een
vanzelfsprekendheid.

We voorkomen
gesleep met voedsel

Meer weten?

0

Bekijk het bidbook

Meer weten?

Bekijk het bidbook

1

x

x

http://publish.folders.eu/nl/fixed/1038107?token=5192a95d92b79103ec7215ac06829b6e

http://publish.folders.eu/nl/fixed/1038107?token=5192a95d92b79103ec7215ac06829b6e

http://publish.folders.eu/nl/fixed/1038107?token=5192a95d92b79103ec7215ac06829b6e

Brabant Magazine 23 | Themajaren

Brabant Magazine 23 | Themajaren

Technology by MagStream Real Time Publishing